torsdag den 24. februar 2011

Vanvittig hike og sportsklub

Denne omgang af bloggen er desværre uden billeder, men der skal lige berettes om de sidste par dage, så I må klare jer med ren skrift!
Første historie er en sand oplevelse, som man ikke får hver dag, og det er måske godt samme... Vi (drengene) stod på tinden af Mammoth Mountain. Vi havde bygget et KÆMPE hop og havde brugt det meste af dagen deroppe, faktisk var vi så småt på vej hjem. Men inden vi nåede så langt kom et par gutter op til os. De var amerikanske og havde boet i Mammoth i mange år, så de var kendte i området. Efter at have snakket med dem et kvarters tid spørger de os, om vi ikke ville med dem ned på bagsiden af bjerget og den vej ned mod Mammoth by. De fortalte, at vi kunne tage turen gennem en grotte/klippehvælving hvor sneen havde trængt hele vejen igennem. Det kunne vi naturligvis ikke sige nej til, det lød som en enestående mulighed for én på opleveren.
Vi begav os afsted, og sneen var dårlig...meget dårlig! Så der blev kæmpet for at holde farten. De to amerikanske drenge var i front, og havde efter deres humør at bedømme, en fantastisk tur! De var også særdeles kvalificeret ud i snowboardingens verden, så de var nok ikke så pressede som os:-)
Efter at have kørt ca 15 minutter stod vi alle i en kløft mellem to bjerg rygge, hvor afstanden mellem de to rygge var ca 20 meter. De to amerikanske drenge kiggede lidt forvirret rundt på landskabet og hinanden... Vi var kørt forkert, så deres stedsans var åbenbart ikke så fremragende som først antaget. Vi fandt ud af, at ca 20 meter længere nede af kløften var der en klippeafsats hvor afstanden ned til næste snedynge var mere end 50 meter... Så der skulle vi naturligvis ikke ned. Det vil naturligvis sige, at vi måtte op! Så skiene blev klikket af, spændt fast på rygsækken og ansigtet vendt mod toppen af kløften, som var et sted mellem 70 og 100 meter over os. Det var meget hårdt at gå op. For det første var hældningen af og til så stor, at jeg kunne stå lodret op, stikke armene 30 cm ud fra kroppen, og så gik mine hænder på sneen. Derudover var sneen sjovt nok meget glat, så fodfæstet var af og til ikke helt godt, det hjalp samtidig ikke, at der visse steder lod store sten, som ikke sad fast!
Vi nåede op og fandt sikkert tilbage til byen og hjem til en velfortjent fyraftensbajer, men set i bakspejlet var det nok ikke det sikreste vi/jeg har gjort. Men det gik, og oplevelsen bliver ikke glemt! Vi har snakket med de to amerikanske drenge efterfølgende, og de vil stadig gerne vise os grotten, så den skal der nok komme billeder af!
Den næste og sidste ting jeg vil skrive om er ikke så spændene for de læsende, men det skal dog nævnes, da det har ændret vores hverdag her i Mammoth.
Vi var i dag forbi et sportscenter for at høre om der var mulighed for, at låne en boldbane til noget fodbold osv. I dette sportscenter er der store fitnesslokaler, squashbaner, svømmehal og sportshal. Vi har ikke tilmeldt os stedet, da det koster 150 $ om måneden. MEN, da vi spørger om en evt. reservation af sportshallen, finder vi ud af, at vores hus/lejlighed automatisk er tilknyttet stedet, så vi kan frit bruge alle faciliteter!
Det skulle de ikke sige to gange, så vi har i dag været deroppe i 3 timer, hvor tiden er gået med bl.a. basketball og volleyball. Derudover har vi allerede reserveret squashbaner til imorgen middag, så det er helt fantastisk at have denne mulighed hvis vejret er for dårligt til skiløb, eller hvis man har mere energi efter endt skidag.
Det var alt for denne gang!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar